Naila Tigchelaar nieuwe dorpsvoorzitster

Door: Frans Pol

ENS – Naila Tigchelaar is de nieuwe dorpsvoorzitster van Dorpsbelang Ens. Tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang nam Naila het stokje over van oud-dorpsvoorzitster Gerda de Jongh. Zij is zes jaar lang het gezicht van Ens geweest.

Er waren deze avond ook veel lovende woorden van de verschillende verenigingen. Johan Koomen (Ensyfair) bedankte in dichtvorm, Piet Baars gaf namens de CVE een hotelovernachting, zodat ze weer wat tijd met haar Jelle kon doorbrengen en Klaas Jan Loosman (IGW / Gemeente NOP) loofde haar met de woorden dat ze er altijd stond. Zo zei Klaas Jan dat ze wel eens om tien uur in haar nachtjapon de deur open deed, omdat ze die nacht een nachtdienst had overgenomen. Klaas Jan bood nog aan om de afspraak te verzetten, maar Gerda zei: “Pak zelf maar koffie, ik kleed mij even om en dan gaan we zitten.”. Amy Blaauw nam het woord namens Dorpsbelang. Ook van haar kreeg ze lovende woorden, dat als er iets was in de buurt, dat Gerda er altijd was en stond als vertegenwoordigster van het dorp Ens.

In Naila Tigchelaar is een goede opvolgster gevonden voor Gerda. De zoektocht was niet gemakkelijk, maar Naila reageerde erg enthousiast op het voorstel en zei vrijwel direct ‘ja’ tegen deze functie. Naila woont al acht jaar in Ens en is in haar dagelijks werk al voorzitter van Humanitas afd. NOP.
Met de voorzitterskwaliteiten van haar, hoopt Dorpsbelang een goede nieuwe voorzitter aangesteld te hebben voor de komende tijd.


Naila Tigchelaar (links) neemt de voorzittershamer over van Gerda de Jongh (rechts) Foto: Frans Pol

Menu