Het Lichtschip in Lang Leve de Muziekshow

Muziekonderwijs is op veel scholen een ondergeschoven kindje. Stichting “Meer Muziek in de Klas” wil dit heel graag promoten. Door er een wedstrijdelement aan te koppelen, hoopt men dat er meer muziekles wordt gegeven.

In mei is groep 7 van Het Lichtschip begonnen met het bedenken van een muzikale act. Door verschillende ritmes te spelen op containers ontstond er een leuke act.
In juni mochten de kinderen auditie doen in Utrecht met de act. Van elke provincie gingen drie scholen door naar “Lang Leve de Muziekshow”. Het Lichtschip en twee scholen uit Almere mochten Flevoland vertegenwoordigen.

Na de zomervakantie werd de muzikale act, onder leiding van Lise Roetman, geperfectioneerd.
Er moest een speciale audio-opname worden gemaakt en samen met de bekende YouTuber Marthijn Van Steinvoorn (Ponkers) is er een geweldige videoclip samengesteld. Een heel feest.

Inmiddels zijn de opnames voor “Lang Leve de Muziekshow” geweest en wordt het programma met de drie Flevolandse scholen, waaronder groep 8 van Het Lichtschip, op 9 december op NPO 3 (Zapp) uitgezonden.

De winnaar mag, samen met de andere elf provinciewinnaars, deelnemen aan de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerstmuziekgala in Ahoy in Rotterdam.

Menu