Zonnepanelen voor iedereen mogelijk!

Zoals u vast al in het nieuws heeft gezien zijn er ontwikkelingen gaande op het gebied van zonneweides. Net als windenergie zal zonne-energie een groot deel van onze behoeften aan elektra op moeten gaan vangen, zeker gezien het feit dat de gaskraan in de toekomst steeds verder dicht gedraaid zal worden. Eén van de mogelijkheden zijn zonneweides.

Op het 10Dorpenoverleg heeft Stichting Energie Neutraal Flevoland (SENF) een presentatie gegeven hoe dat er uit zou kunnen zien. Hun insteek is om zonne-energie voor iedereen mogelijk te maken, ook voor de lage inkomens of mensen in een huurhuis. De gedachte er achter is ook dat als wij per dorp een zonneweide in beheer zouden nemen de opbrengsten dan voor de inwoners zijn.

Om meer te weten hoe één en ander in zijn werk gaat zal het bestuur van Dorpsbelang om tafel gaan met SENF. Mochten wij als bestuur daarna enthousiast zijn zullen wij een infoavond organiseren voor u als inwoner.
Mocht u alvast meer willen weten kunt u onderaan dit bericht de presentatie downloaden zoals SENF deze gepresenteerd heeft op het 10Dorpenoverleg bekijken. Aan het eind van de presentatie staan wat foto’s met voorbeelden hoe een zonneweide er uit zou kunnen zien.

PRESENTATIE: 180411 Presentatie 10 dorpenoverleg v4

Menu