Bram Krijger wint Joek Autocross 2015

Door: Frans Pol

ENS – Bram Krijger uit Marknesse is op Koningsdag 2015 de grote winnaar geworden van de Joek Autocross 2015. Deze werd verreden op het terrein van Kwekerij Wouters aan de Drietorensweg.  Tweede werd Jeroen Schwering uit Marknesse werd 2de en de beste Ensennaar werd Joost Buijink die op de 3de plek in de finale eindigde.

Tijdens de spannende finale die rond kwart voor half zeven werd verreden, ging Ensennaar Niels Goossens nog hard over de kop. Hij kon hierna helaas niet meer verder starten, omdat er mankementen aan zijn auto waren. Voor het ongeluk van Niels uit, reed Bram Krijger al voorop en deed dit ook na de herstart. Niemand kon zijn snelle auto bijhouden en hij werd een terrechte dagwinnaar. De winnaar van vorig jaar en tevens Ensennaar Kris Rol, moest in de halve finale afhaken vanwege problemen met zijn auto.

Finale 250-euro-klasse

Ook werd er dit jaar weer een 250-euro-klasse verreden. De auto’s die meededen in de 250-euro-klasse zijn crossauto’s die na de cross door de eigennaar worden verkocht voor maximaal € 250,-. In de finale won Johan ter Heide. Tweede werd Anouk van Diepen en 3de werd Ensennaar Johan Pol.

Joek bestaat dit jaar 50 jaar en de autocross werd dit jaar voor de 32ste keer georganiseerd. De organisatie spreekt van een succes. Er waren meer dan 1200 betalende bezoekers op het evenement afgekomen.

Bekijk hieronder de twee finales terug, opgenomen door FP Video.

 

Finale 250-euro-klasse

 

Finale Joek Autocross 2015

Menu