Carbidlocaties Noordoostpolder bekend

Ook dit jaar heeft de overheid besloten tot een landelijk vuurwerkverbod. In de buitengebieden van gemeente Noordoostpolder mag echter wel met carbid geknald worden. In de bewoonde gebieden niet, behalve op een aantal aangewezen locaties. Buiten deze plekken is het in bewoonde omgevingen niet toegestaan met carbid te schieten.

11 locaties
Carbidschieten is op elf plekken in Emmeloord en de dorpen toegestaan. Daarbij houden we ons wel aan de geldende regels. Niet meer dat vier personen bij elkaar in een groepje, voldoende afstand houden en rekening houden met elkaar. Carbidschieten mag op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur op de aangewezen plaatsen. Deze plaatsen zijn:

Bant Grasveld t.h.v. de crossbaan aan de Boshoek
Creil: Trainingsveld aan de Galamalaan
Emmeloord: Grasveld Marknesserweg / hoek Ecu- Penning
Ens: Ensyfairterrein aan de Gillotstraat
Espel: Grasveld van de voormalige Kaghe aan de Leliestraat
Kraggenburg: Oefenveld voetbalvereniging
Luttelgeest: Oefenveld voetbalvereniging aan de Amazonestraat
Marknesse: Aan de Loswal
Nagele: Oefenveld voetbalvereniging
Rutten: 2e veld voetbalvereniging R.K.O
Tollebeek: Openbaar groen langs de Urkerweg (tussen de PKN-kerk en het Essentgebouwtje)

Wie is de Bock?
Ook dit jaar doen we als gemeente weer mee met de landelijke Bock campagne. Bock staat voor “Bewust Oplettende Carbid Knaller” (BOCK). Met deze campagne willen we iedere carbidknaller laten zien hoe je op een veilige en leuke manier carbid kan schieten. Wil jij op jouw locatie de Bock zijn, meld je dan aan bij Klaas Jan Loosman via mail: k.loosman@noordoostpolder.nl. Als Bock krijg je mooie gehoorbeschermers, die speciaal voor deze campagne zijn gemaakt. Meer informatie lees je op http://www.wieisdebock.nl Een BOCK is op de hoogte van deze tips voor veilig carbidschieten:

1. Houd 1,5 meter afstand, niet meer dan twee personen bij elkaar
2. Bereid je goed voor
3. Bescherm jezelf
4. Gebruik goed materiaal, geen deksels maar ballen
5. Ontsteek het carbid veilig
6. Zorg voor EHBO

Menu