Nieuwe wijkagent

Even voorstellen: Mijn naam is Mervin Wigbels en ik ben 48 jaar oud. Ik woon met mijn vriendin, kind en bonuskind aan de andere zijde van de Ketelbrug in Lelystad. In opvolging van Jan Huizingh mag ik nu aan de slag als wijkagent voor de dorpen Nagele, Schokland, Ens, Kraggenburg en Marknesse. Een ontzettend uitgestrekt maar ook erg mooi werkgebied. In mei 2001 ben ik begonnen bij de politie met de opleiding aan de Boskamp in Leusden.

Mijn eerste jaren straatervaring heb ik op mogen doen in de drukte van het mooie Amersfoort. Hierna heb ik in oktober 2006 mijn werkplaats Amersfoort om mogen wisselen voor de Dronten waar ik meer verdieping in mijn werk vond.

Sinds eind mei 2021 werk ik nu als wijkagent in de prachtige Noordoostpolder. Ik sta in mijn huidige rol als wijkagent midden in mijn wijk en zoek de verbindingen met burgers, gemeente en externe partijen. De sociale interactie vind ik één van de leukste onderdelen van mijn werk en ik merk ook dat ik daar in mijn kracht zit. Goed contact met mijn wijkbewoners zie ik als cruciaal en zorgt ook voor een zo belangrijke gevoel van veiligheid in de wijk. Ik ben een wijkagent van de straat. Ik stap daarom ook regelmatig op de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in de wijk. In deze moderne tijd van sociale media, zorg ik er voor dat ik ook via deze wijze communiceer en benaderbaar ben voor mijn wijkbewoners.

Volg mij dus ook op Instagram via https://instagram.com/wijkagent_nop_zuid !
Uiteraard ben ik ook gewoon te bereiken via telefoonnummer 06-23060176 of per email mervin.wigbels@politie.nl
Tot ziens!


Foto: Frans Pol

Menu