Enser Blaaskapel

De Blaaskapel is in 1979 opgericht door enkele enthousiaste blazers, nadat er voor een jeugdfanfare te weinig leden overbleven. Met steun van de carnavalsvereniging, werd besloten om een kapel op te richten die tijdens de carnaval, muzikaal de feestvreugde moest gaan verhogen.

Heel snel werd er toen ook vanuit de gemeenschap van Ens een beroep gedaan op de kapel. Zo werd gevraagd of zij hun steentje konden bijdragen aan bv een aubade, feestweek, jubileum maar ook het begeleiden van een kerkdienst. Daarnaast zijn er ook vele optredens buiten Ens, op allerlei festiviteiten.

Het muziekrepertoire is dan ook een bonte verzameling van marsmuziek, carnavalskrakers, populaire nummers, meezingers en geestelijke liederen.

speelt u een blaasinstrumet of slagwerk, heeft u ooit of zelfs nog nooit gespeeld… u bent welkom en wij zijn naar u opzoek. Het is mogelijk om via de kapel met korting op de muziekschool les te volgen en al snel kan u bij de kapel mee spelen.

Op maandagavond oefenen wij bij Goossens Flevoplant in Ens, loop gerust eens binnen. Of bezoek www.enserblaaskapel.nl meer informatie

Menu