Wandelevenement KWF in Noordoostpolder

Emmeloord – Bij iedere meter die je aflegt en iedere stap die je zet, sta je stil bij de mensen die je verloor aan kanker, die nog vechten tegen kanker of die de strijd ooit moesten aangaan. De SamenLoop voor Hoop op de atletiekbaan in Emmeloord, is zoveel meer dan alleen een sponsorloop. Het is een troostrijke herdenking en een dankbare viering van het leven. De SamenLoop vindt plaats op 16-17 mei. Start 15.30 uur.

SamenLoop voor Hoop
De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Tijdens een 24-uurs wandelestafette lopen gesponsorde deelnemers in teams geld bij elkaar voor kankeronderzoek. Ondertussen zijn er indrukwekkende ceremonies, een knusse braderie en allerlei activiteiten om te herdenken en het leven te vieren volledig in festivalsfeer.

Kaarsenceremonie
Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

Slotceremonie
Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald.

Wie kunnen er meedoen?
JIJ!!! families, bedrijf of (sport)clubs en verenigingen. Voor kinderen is er een aangepaste loop van 20 minuten. Als kind kun je je opgeven en heb je niet persé een team nodig. De teams zorgen zelf voor sponsors. Dat kan met allerlei ludieke acties of verkopen, maar ook door alleen bij vrienden en familie geld in te zamelen. Dat mag iedereen zelf invullen.
Aan het einde van de SamenLoop voor Hoop wordt het eindbedrag van de Emmeloordse editie bekendgemaakt.

www.samenloopvoorhoop.nl/noordoostpolderwww.samenloopvoorhoop.nl/noordoostpolder

Menu