Openingsactie bij de nieuwe bakker in Ens

door: Maarten Heijenk

ENS – Drie dagen lang houdt Henri’s Kaas en Broodhuys een openingsactie. De bakker uit Ens viert op 11, 12 en 13 februari de samenwerking met brood- en banketbakkerij Hendrik Schaap.

De bakker van Ens ging enkele maanden geleden met pensioen en het dorp was bang voor een leeg winkelpand. Voorzitter Piet Baars van de plaatselijke commerciële vereniging stak daar een stokje voor. ,,Wij stonden met kaas op de markt. Piet wees naar dit pand en zei: waarom ga je niet binnen zitten? Daar is het lekker warm’’, lacht Henri Boer. Henri en Henriëtte Boer hapten toe en wilden voorkomen dat de klanten van de bakker hun heil elders zochten: ,,Het moest snel en dat was niet makkelijk, want brood was nieuw voor ons.’’ Inmiddels beseffen ze, dat ze tijdens die haastige start wat steekjes hebben laten vallen.
Die plooien worden gladgestreken met het ‘huwelijk’ met Hendrik Schaap. ,,We gaan al ons brood en banket van Hendrik betrekken. Zijn brood is een stuk beter dan wat we tot nu toe verkochten, daar draai ik niet omheen. Bovendien levert Hendrik niet één keer, maar meerdere keren per dag vers brood en banket. We hebben nu een goed product en een goed product verkoopt zichzelf.’’

Hendrik Schaap heeft al 23 jaar bakkerszaken in de polder en beschikt over een nieuwe en goed geoutilleerde, ambachtelijke bakkerij in Marknesse. Schaap ziet het zitten in Ens: ,,Iedereen heeft recht op een goede boterham. Henri en ik steken onze nek uit, niet alleen voor onszelf, maar ook voor het dorp Ens.’’
Piet Baars onderschrijft dat: ,,Deze ondernemers zorgen voor leefbaarheid in het dorp. Ze verkopen een goede boterham en een lekker stuk kaas. Ik ben ervan overtuigd dat die kwaliteit ervoor zorgt dat ze het gaan redden in Ens.’’

henri's kaas en broodhuys - groot

OP DE FOTO:
Hendrik Schaap, Piet Baars, Henri en Henriëtte Boer (v.l.n.r.) in Henri’s Kaas en Broodhuys.
Foto: Maarten Heijenk

Menu