Oud Ensenaar Iris Warmolts, wint musical award.

Door: Frans Pol

Oud Ensenaar Iris Warmolts die opgroeide in Ens, is afgelopen maandag met haar collega’s in de prijzen gevallen tijdens het Musical Award Gala in het AVAS Circustheater in Scheveningen. Met de musical Assepoester wonnen zij de publieksprijs voor beste familiemusical 2023.

In de musical die van theater, naar theater gaat, vertolkt Iris de rol van stiefzus Priscilla. Het is niet de eerste grote musical waar Iris aan meegedaan heeft. Zo speelde ze ook in Doornroosje, The Sound of Music en De klein zeemeermin de musical.

De Stichting Musical Awards is in het voorjaar van 2000 opgericht op initiatief van Joop van den Ende om de bijzondere prestaties van uitvoerende kunstenaars in musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs. Jaarlijks wordt het terugkerend gala georganiseerd, dat eveneens bedoeld is ter promotie van de musical in Nederland. Nominaties worden toegekend aan personen die in een bepaalde speelperiode een buitengewone creatieve of artistieke prestatie hebben geleverd in een musical.

Wie Assepoester nog een keer zou willen zien ergens in Nederland moet snel zijn. De laatste voorstelling is 11 juni 2023. Meer informatie en speeldata zijn te vinden op https://www.vanhoorne.com/live/assepoester


Iris Warmolts met de musical award, publieksprijs beste familiemusical 2023 – eigen foto

Menu