Lintje voor Bertus Ritsema

Door: Frans Pol

ENS – Dorpsbewoner Bertus Ritsema heeft op vrijdag 24 april uit handen van burgemeester Auke van de Werff en lintje gekregen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze kreeg hij onder andere omdat hij al 35 jaar maatschappelijk actief is binnen de gemeente Noordoostpolder.

In 1978 werd Bertus beëdigd als raadslid voor het CDA en was hij 12 jaar lang actief als raadslid voor deze partij. Daarnaast was Bertus ook mede-oprichter van de nieuwe politieke partij: Politieke Unie. Deze partij werd in 1990 opgericht. Van 1 mei 1990 tot april 2002 was hij voor deze partij raadslid en van 2002 tot 27 april 2006 was hij wethouder. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds voorzitter van de Politieke Unie.

Ook maatschappelijk heeft Bertus zich in de afgelopen jaren ingezet. Van 1986 tot en met 1999 was hij voorzitter van de oudercommissie van Het Lichtschip. Ook is Bertus sinds 2007 voorzitten van de Vereniging tot Viering van Nationale Gedenkdagen (de Oranjevereniging) en voorzitter van het 4-mei-comité Noordoostpolder.

Alsof Bertus nog niet genoeg tijd over heeft, is hij in de uurtjes die resten ook actief als dirigent en secretaris van shantykoor ‘De Polderpiraten’ , is hij lid van de toneelgroep Ens en ook al jaren actief in lid van de bazar commissie, die afgelopen jaar alweer voor de 56 keer in ons dorp werd georganiseerd.

Naast Bertus werden ook Coby Sanderse en Aalt van der Weg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Willy Schutte en Gerard van Tilburg (vader van Willem van Tilburg) zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Jos van Campen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

 

Foto_Bertus

 

Menu