Nieuws over Sint Maarten in Ens

De veiligheidsregio Flevoland ontraadt met klem de viering van Sint Maarten. We hebben ons samen gebogen over wat er wél mogelijk is in deze tijd.

In de ‘lockdown’ van dit voorjaar hebben we met succes een berenjacht in het dorp gehouden. Bewoners plaatsten een knuffelbeer achter het raam en de kinderen gingen op jacht. Deze berenjacht heeft ons inspiratie gegeven om de lichtjestocht toch veilig vorm te geven.

De regels van die lampionnenjacht zijn simpel: plaats de komende week een (verlichte) lampion of pompoen achter je eigen raam. De kinderen kunnen hun eigengemaakte lampion ophangen. Zoek tijdens een wandeling in jouw buurt naar andere lampionnen.

De peuters die Kidscentre of de peuterspeelzaal bezoeken én de basisschoolleerlingen krijgen een scorekaart waarmee ze van woensdag 11 november tot en met zondag 15 november de lampionnen in het dorp kunnen tellen. Mocht uw kind een andere school bezoeken dan kan de scorekaart bij één van de basisscholen opgevraagd worden.

Naderhand mogen ze de scorekaart inleveren op één van de scholen, peuterspeelzaal of Kidscentre en krijgen ze een heerlijke traktatie, beschikbaar gesteld door Dorpsbelang.

Met vriendelijke groet,
Dorpsbelang Ens i.s.m. Kinderdagverblijf Kidscentre, Peuterspeelzaal de Hummel, Obs de Regenboog, Cbs het Lichtschip en Kbs de Horizon

Menu