Con Brio

con-brio

 

 

 

Con Brio is een accordeon- en keyboardvereniging met een jarenlange geschiedenis. De vereniging werd opgericht in 1958 in het dorp Ens, in de beginjaren was Con Brio een bloeiende vereniging met soms wel 80 leden. Een oud-lid verwoordde het als volgt: “Of je was lid van de gymnastiekvereniging óf van de accordeonvereniging”.

Con Brio was en is nog steeds een begrip in Ens.
Op dit moment telt Con Brio 15 leden. Dit is wel minder dan in de beginjaren, maar het enthousiasme is er nog steeds! De vereniging heeft naast de jeugdleden die les hebben van een professionele dirigente, ook volwassen leden die les hebben. Momenteel hebben we alleen een A-orkest.

Elke woensdagmiddag zijn er lessen. Dit gaat door tot aan de avond. ’s Avonds is het de repetitieavond van het A-orkest.

Het repertoire bestaat uit vele soorten muziek. Van klassiek tot rock and roll en van volksmuziek tot meezingers. Als vereniging proberen we dan ook om voor iedereen het accordeon spelen zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken.

De lessen zijn in Het Roefje. G.J. Gillotstraat 29, Ens
Ook verzorgt Con Brio diverse optredens binnen en buiten Ens.

Op oudejaarsdag komen we langs met oliebollen om onze kas te spekken, 3 weken daarvoor komen we langs de deur om hiervoor de bestelling op te nemen.

Het muziekseizoen loopt gelijk met het (lagere) schooljaar.

Contact: conbrioens58@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ConBrioEnsNOP

Menu